FAGOMRÅDET DESIGN

Vi tilbyr tilrettelagt arbeid innen fire ulike fagområder.

Fagområdet Design består av kreative produksjonsverksteder innen keramikk, tekstil, papir og innramming av bilder. Alle produktene selges fra butikken Gråstua i Sandvika, nettbutikken vikanda.no og fra verkstedsutsalgene på Emma Hjorth og Wøyen gård. Vi har også samarbeid med eksterne leverandører som kjøper inn produkter for videresalg.

Tekstil:
Ved tekstilverkstedet på Wøyen gård er det fokus på produksjon med symaskiner, strikkemaskiner og toving for hånd. Her produseres fluktstoltrekk, sitteputer, vesker, gardiner, løpere, sjal, handlenett og andre kvalitetsprodukter. Arbeidstakerene følger produktene fra produksjon, helt ut til kunde, i Gråstua. I møte med kunden får de konkrete og direkte tilbakemeldinger på produktet.

Tekstilen tar sømoppdrag for private og bediftskunder. Send henvendelse til: tekstil@baerum.kommune.no

Keramikk:
Ved keramikkverkstedet på Emma Hjorth støpes det produkter som krus, fat, skåler, boller, mugger, tallerkener og andre kvalitetsprodukter for salg. Produksjonen veiledes av tre profesjonelle keramikkere og arbeidstakerne er med i hele prosessen, fra steingodsleire til ferdig dekorert produkt. Samarbeidet med produktdesignlinjen ved Oslo Met har skutt fart i produktutviklingen og resultert i mange fantastiske nye produkter. Følg oss på Instagram og Facebook for flere nyheter.
Keramikverkstedet har videre god kapasitet til produksjon av firmagaver til kommunen og eksterne bedrifter.

Kort:
I kortverkstedet på Rud lages kreative kort til alle anledninger. Her kan kreativiteten blomstre og pensel, saks og tegnesaker kombineres i fri utfoldelse. Resultatet er unike kort som selges gjennom utvalgte leverandører, i Gråstua, på Vinkelgården og på verkstedsutsalgene.

Ramme:
Rammeverkstedet rammer inn trykk og fotografier. Med over 15 års erfaring er ingen oppgaver uløselige. Samarbedet med lokale kunstnere og kulturenheten i kommunen har gitt mange fine oppdrag opp igjennom årene. Rammene kjøpes inn fra underleverandør per oppdrag.

VIKANDA Tre Logo
VIKANDA Tre Logo
VIKANDA Tre Logo