FAGOMRÅDET TRE

Bærum Arbeidssenter tilbyr arbeid innen 4 forskjellige fagområder.

I fagområdet “tre” produseres produkter i eik og furu, som fluktstoler, telysholdere, brødfljøler til grovere produksjoner som vedlikehold av uteområder og vedprodukter til peisfyring.

Produktene selges via i nettbutikk, fra butikkutsalget Gråstua i Sandvika og fra verkstedsutsalget til keramikken på Emma Hjorth. Vi har også samarbeid med eksterne salgssteder.

Ved verkstedene veiledes arbeidstakerne av faglige kompetente håndverkere, og arbeidet blir tilpasset den enkeltes behov. Arbeidstakerne vil oppleve stor mestring i å følge prosessen fra treverk til ferdig produkt.

Snekkerverkstedet på Emma lager fluktstoler, klappbord, fotkrakker, tapasbrett, vinstativ, fuglekasser og telysholdere m.m. Her delproduseres produkter til bruk som rehabilitering og behandling blant sykehus i Akershus, og enkeltprodukter for videresalg ved Folkemuseet i Oslo.

På Wøyen gård foregår storprodukson av vedprodukter, som følger produksjonsstandard satt av “Norsk ved”. Her produseres vedsekker a 40 liter og storsekker a 1000 kilo, som kappes, tørkes og distribueres til kunder i Oslo og Akershus.

VIKANDA Tre Logo
VIKANDA Tre Logo
VIKANDA Tre Logo

På bildene et innblikk fra produksjonen på Rud, Wøyen gård og Emma Hjorth.